Sivut

torstai 3. maaliskuuta 2016

Hupparin tekeminen

Ostin joululahjaksi Markolle Destiny hupparin EMP:ltä ja tykästyin siihen itsekkin, joten ajattelin ommella itselleni samantyylisen hupparin.
Ehkä asia mikä kiinnitti eniten huomiota oli nuo oranssit yksityiskohdat. Vaikka oranssi ei ole lempivärini ollenkaan, enkä tykkää siitä vaatteeissa, mutta tähän se sopi.


En viitsinyt piirtää itse kaavoja tähän työhön, koska omistin jo valmiiksi hyvän kokoisen hupparin, joten laitoin vain hupparini kankaalle ja piirsin siitä kaavat. (Pidensin kaavaan hihoja, helmaa ja kavensin sitä vyötäröstä, että tulisi vähän istuvampi.)

Kangas minkä valitsin tähän oli sopivasti toiselta puolelta musta ja toiselta harmaa. (Toki tuossa ostetussa on valmiiksi kuviointi kankaassa.) Mutta joudun itse leikkaamaan ja ompelemaan kuvioinnin.
Kuviointia en halunnut tehdä samanlaiseksi, kuin tossa ostetussa.

Eli leikkasin siis ensin etu-ja takakappaleen irti harmaalta puolelta ja piirtelin liidulla kappaleisiin mitkä osat haluan mustaksi. Kun olin tyytyväinen, leikkasin palat irti 1cm saumavarat jättäen harmaaseen kankaaseen ja sitten leikkasin kankaan mustalta puolelta ne irtileikatut palat 2cm saumavaroilla.

Hihat leikkasin ensin mustalta ja sitten palat harmaalta.


Hupparin värillinen osa mikä näkyy, katselin siihen eri värivaihtoehtoja ja tuo vaaleanpunainen näytti mielestäni parhaimmalta.
Vaaleanpunaisesta kankaasta leikkasin noin 3cm nauhan ja ompelin sen ensin kankaaseen noin 1,3cm päästä ja sitten yhdistin kankaat 1cm saumavaroilla. Eli vaaleanpunainen osuus näkyy noin 3mm.

Taskut tein samanlaiseksi mitä normaalihuppareissa.


Resorit huppariin olisin halunnut mustat, mutta en löytänyt mustaa tähän hätään. 
Onneks sattui olemaan saman väristä vaaleanpunaista mitä olin muutenkin huppariin laittanut. 

Huppari mistä kaavat otin, niin siinä oli aika surkean kokoinen huppu, joten suurensin sitä 12cm palalla, minkä tein vaaleanpunaisesta. (Toki pitää muistaa niskasta kummiskin palan leveys ottaa pois tai muuten hupusta tulee liian suuri pääaukkoon verrattuna.) 

Tuossa olisi valmis huppari. Tykkään kovasti :) 
(Kangas on ihoa vasten hieman karhea ja ei ole mukavimman tuntuinen päällä, mutta käytettävä kuitenkin.)





♡Sanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti