Sivut

perjantai 19. helmikuuta 2016

Sydäntäytekakku


12.2 eli juuri viimeviikolla perjantaina oli poikaystäväni Markon synttärit. Marko lähti aamulla töihin ja itse aloitin aamun leipomalla kakun. Halusin tehdä aika korkean ja pienen sydänkakun.
Olin edellisinä päivinä katsonut kakkupohjaohjeita netistä ja löysin Hellapoliisi sivuilta hyvän pohjan kakulleni täältä.

Tein pohjan normaalisti miten ohjeessa, mutta ennen kaakaojauhetta jaoin taikinan kahtia ja laitoin toiseen vaan kaakaojauheen 1/4 dl. Toisen taikinanpuoliskoon lisäsin punaista elintarvikeväriä, niin että taikinasta tuli vaaleanpunainen.

Laitoin taikinat pussiin ja pursotin niitä vuorotellen normaalikokoiseen sydänvuokaan, ja paistoin 150 asteessa sen 50 min.

Annoin kakun jäähtyä vähän aikaa ja sen jälkeen sydänpiparimuotilla leikkasin kaksi pienempää sydäntä taikinasta. Kerroksia kakkuun tuli kolme.

Kakun kostutin maidolla, johon olin laittanut vaniljasokeria.

Täytteeksi 1 ja 3 kerrokseen laitoin vain soseutettua mansikkaa ja 2 kerrokseen päärynäpilttiä ja kermavaahtoa.

Kakun päälliosaan tein suklaakreemin. Tarkoituksena oli tehdä valkosuklaakreemi, mutta poltin osan valkosuklaasta kattilan pohjaan, joten siitä tuli nyt sekoite tummaa ja valkosuklaata. :D
Täältä ohje kreemiin.

Kakun reunoihin pursotin kermavaahtoa, minne olin laittanut vaniljasokeria.

Koristeluun olin ostanut kaupasta kynttilöitä, sydäntikkarin ja sydänkarkkeja.


Olin ostanut lahjoja ja en ole oiken lahjapaperi fani, joten löysin ratkaisun :D Tältä sivulta sain hauskan idean paketointiin. Koska olin tilannut lahjat netistä ne tulee aina pahvilaatikoissa, joten päällystin tai oikeastaan liimasin paperin/pahvin pakettiin kiinni. Piirsin myös niille naamat ja tein korvat. Omasta mielestä paketeista tuli aika söpöt. :D
Myöskään noita lappuja en itse keksinyt vaan sain idean täältä.


Synttäreiden seuraavana päivänä meillä lähti juna Hesaan ja olin varannut hotellihuoneen Radisson blu Royalista, missä me sitten lilluttiin kylpyammeessa melkein koko loppu päivä.
Haimme myös ihania kylpypalloja täältä. Ja kävimme illalla syömässä Kiilassa.

Sunnuntaina olikin sitten lähtö Tukholman risteilylle Siljalla. Tälläkertaa keskiyönshow oli erittäin hyvä! Suosittelen käydä katsomassa :D
Matka meni aika nopeaa, oli mahtavaa, mutta oli taas mukava palata omaan kämppään ja tähän hiljaisuuteen. Ja oma sänky!! :D


♡Sanna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti